Instituut voor Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling
 
 Levenskracht, Leven, Voelen, Genieten, Loslaten, Ruimte maken, Balans, Essentie, Kern, Aarden, Bewustzijn, Patronen loslaten. Wat Verlang jij?... 

Basisopleiding Intuïtieve en Innerlijke Ontwikkeling

Een innerlijke ontdekkingstocht bestaande uit 3 blokken van 3 weekenden (in totaal 9 weekenden) waarbij je de tools krijgt om ook na dit jaar jezelf te kunnen blijven ontwikkelen. Terugkomen in wie je in wezen bent.  Of nog meer in je kern zijn. Tijdens de innerlijke reis ontdek en groei je zowel lichamelijk als spiritueel door middel van meditaties, visualisaties, lichaamswerk, Voice Dialoque, Sandplay, dansen, familie opstellingen, energetisch werken met dieren en andere energieën. Je creëert in jezelf een basis van veiligheid en zachtheid om jouw essentie tot uiting te kunnen laten komen, en in verbinding met je essentie te zijn.  Je leert stromen, jezelf energetisch schoonmaken en los te laten als dit aan de orde is. Je leert energie van anderen te voelen en te onderscheidenHet ontwikkelen van je intuïtie in vertrouwen is een mooie bijkomstigheid. Hoe meer je terugkomt in jezelf, hoe meer je kunt leren vertrouwen op jouw intuïtie vanuit jouw wezenlijke zelf, in wat je ziet, voelt, hoort of ruikt. 

Wat verlang jij?
In wezen zit alles al in jezelf. Je leert toegang te krijgen tot hetgeen je verlangt. Misschien heb je overtuigingen of het gevoel dat je beperkt bent in je kunnen, onderwaardering, of ben je onzeker en angstig. Het kan zijn dat je vast zit in een patroon. En heb je geen idee wat je hiermee zou moeten doen?  Het kan ook zijn dat je niet eerder hebt geleerd hoe je nu onvoorwaardelijke liefde kunt voelen. Wat is nu onvoorwaardelijke liefde? Het kan zijn dat het voelt alsof je in je eigen gevangenis zit. En je hebt geen idee hoe je eruit kunt komen. Of wil je juist leven vanuit je volste en mooiste leven. Hoe doe je dat dan?

Levenskracht, Leven, Voelen, Genieten, Loslaten, Ruimte maken, Balans, Essentie, Kern, Aarden, Bewustzijn, Patronen loslaten...
Wat Verlang jij?...
 Je ontvangt tools die je zelf kunt toepassen

Het begint bij zowel fysiek als op wezensniveau volledig aanwezig te leren zijn in jouw lijf. En in verbinding met de aarde. Dan kun je voelen wat jij nodig hebt, of juist niet meer, om ruimte te maken. Tijdens de basisopleiding ontvang je ook de tools om te leren stromen, het opruimen en schoonmaken van je energetische lichaam, en het scheiden van energieën die niet van jou zijn. En niet alleen tijdens een meditatie, maar ook thuis en je dagelijks leven dit te doen. Wanneer ben je gegrond? Wanneer niet? Of lift jij graag mee op de gronding van iemand anders. Ben jij juist degene waarop andere mensen meeliften? Ontdek het tijdens deze reis. Leer voelen wanneer je wel en niet verbonden bent met de aarde. Ontdek je grenzen en voel je grenzen. Ontdek welke oude patronen of overtuigingen nog in de weg zitten. Je leert emoties herkennen en emoties van anderen. Je leert te gronden of nog meer te gronden en steviger te kunnen zijn.  Je leert energie scheiden van anderen. Je leert om jezelf vooral om energetisch schoon te maken in oude overtuigingen of beperkingen, en patronen die je niet meer nodig hebt. Je gaat ruimte maken in jezelf om te bewegen zoals jij wilt en je ontvangt deze tools om dit te kunnen doen. 

 

Voice Dialoque en Sandplay
Tijdens deze reis wordt er een verdieping gedaan met Voice Dialoque en Sandplay. Een speelsemethode waarbij er soms delen van jezelf in de schijnwerpers kunnen komen die je eigenlijk niet zou willen zien, of misschien wel niet wist en in je bewustzijn aanwezig was. Deze delen zijn een onderdeel van jou. En kunnen belangrijke informatie in zich hebben. Veel mensen hebben bijvoorbeeld in de huidige maatschappij geleerd om boosheid niet of weinig te leven. In je boosheid zit bijvoorbeeld ook jouw kracht. Als je jouw boosheid bijvoorbeeld niet durft te leven, stop je tegelijker tijd een deel van je kracht weg. Door deze methode kom je erachter wat je weg hebt gestopt en hoe je balans hierin kunt vinden met andere delen in jezelf om uiteindelijk (als dat aan de orde is) een balans te creëren en tot transformatie te komen. Wil je meer informatie wat Voice Dialogue en Sandplay precies inhoudt, kun je dit teruglezen onder de workshop Voice Dialoque en Sandplay. Het is daarom een mooie bijkomstigheid via een andere invalshoek ontdekkingen te doen en indien dit aan de orde is, nog een laag dieper te gaan.

 

Familie opstellingen
Ook wordt er in blok 8 een weekend familie opstellingen gegeven. Hierin kunnen bepaalde stukken of patronen meer inzichtelijk worden voor jou maar ook van je familieleden. En hoe heb jij jezelf staande gehouden? Wat mocht er niet worden geleefd, of werd er onder stoelen en banken geschoven. Wat gebeurde er daadwerkelijk? Ook wanneer je al een keer familie opstelling hebt gedaan, kunnen er weer nieuwe inzichten komen als je wezenlijk zover bent. Duidelijkheid of inzicht in misschien wel iets wat je nog niet eerder gezien of gevoeld hebt. 

...Ik heb al iets gedaan in intuïtieve ontwikkeling...

Wanneer je al opleidingen en/of workshops in intuïtieve opleidingen hebt gedaan, kan deze opleiding een waardevolle aanvulling zijn. Het is een innerlijke reis, welke begint vanaf het startpunt waar jij op dit moment bent. 

Maar ook wanneer je op een moment in je leven bent gekomen waarbij je ergens tegen aan loopt. Bijvoorbeeld een patroon waarin je vastloopt. Misschien heb je het gevoel zelfs dat het allemaal teveel is nu. En wil je ontdekken hoe het ook anders kan. Het kan zijn dat je al verschillende opties geprobeerd hebt, en vraag je je af of deze innerlijke reis je verder kan helpen. 

 

Kan ik dit ook?
Het antwoord hierop is, ja! Dat kan! Als jij ervoor open staat om te leren en terug te komen in jezelf, of zelfs een laag dieper te gaan, dan zal dit een mooie, fantastische reis worden met nieuwe ervaringen.  Gun jezelf deze groei. Gun je zelf meer kracht, meer leven! Meer zelfverzekerdheid en vertrouwen!

 

Je zou de groei van je leven, zowel spiritueel als fysiek kunnen zien als iets wat bestaat uit laagjes. Om een voorbeeld erbij te nemen, een ui of sinaasappel. En elke keer dat je in jezelf keert, jezelf geeft wat je nodig hebt en loslaat wat oud is, dan groei je verder. Elke keer pel je weer een laagje af, en kom je dichter bij jezelf, bij wie je in wezen bent. Kom je dichterbij jouw verlangen om jouw pad te leven, en wat je hier op aarde in essentie komt verwezenlijken

Er is een basis met tools verwerkt in deze opleiding. Er zal daarnaast worden afgestemd op de groep en wat jij nodig hebt om verder te kunnen met jouw reis, jouw pad, waar je ook bent (ver weg of heel dichtbij). Er is een docent en twee assistenten die jou ondersteunen daar waar jij dat nodig hebt. Een groep ontstaat, en als jij je aangetrokken voelt dan zul je met de groep iets gemeen hebben ( in de reading opleiding noemen we dat ook wel een match). Je bent er dan niet voor niets. Omdat ook de groep jou iets kan geven wat jij nodig hebt. Ook al denk je misschien wel op dit moment nog niet, dan komt dit op het moment dat het voor jou aan de orde is.

 Wanneer kies ik voor deze opleiding?
Loop je tegen een patroon aan, loop je ergens in vast? Of wil je graag uitzoeken waarom jij iets op een bepaalde manier doet? Of wil je verder met jouw reis, voelen hoe je vanuit je krachtige en zelfverzekerde zelf kunt leven en je doel op aarde verwezenlijken? Dan maakt het niet uit of je al iets gedaan hebt met intuïtieve ontwikkeling of niet, jouw reis gaat verder! Breng jezelf en je lijf naar een hogere trilling, ga een laag dieper, verfijnjezelf en in verbinding met de oneindigheid van de mogelijkheden om dit (nog meer) te leven vanuit je volste zelf. In verbinding met de aarde en de kosmos. KIV zal je hierin ondersteunen.

Het kan ook zijn dat je nu al de intentie hebt om een healer of reader te worden. De Basisopleiding Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling dient dan eerst te worden gevolgd. Je creëert hiermee een goede basis als healer en/of reader. Informatie healing opleiding. Informatie reading opleiding.

Jaarprogramma

Deze opleiding bestaat uit 9 blokken van 2 dagen.
Je kunt je ook inschrijven per blok van 3 . Blok 1 Thuiskomen in Jezelf (3 weekenden), Blok 2 Van Dualiteit naar Eenheid ( 3 weekenden), Blok 3 Levenskracht (3 weekenden).
Ongeveer elke maand is er een weekend. Behalve in de zomermaanden. In de agenda worden de data vermeld.


Je leert:
De basis van energie stromen
Gronden en aanwezig te zijn
Ontdekking en voelen van aura's en grondingen
Verbinden met jouw essentie
Verbinden met jouw vertrouwen
Bewustwording van je lijf
Chakra's voelen en schoonmaken
Jouw alarmsysteem voelen en schoonmaken
Energie verzamelen en scheiden
Grenzen voelen
Jouw patroon herkennen en schoonmaken
Eigen kleur stromen, koorden schoonmaken
Emoties voelen en schoonmaken
Overtuigingen los te laten
Mannelijke en Vrouwelijke energie
Gidsen, contracten en beloftes schoonmaken
Grenzen beter te voelen, aan te geven
Koorden voelen en schoonmaken
Je eigen ruimte meer in te nemen
Meer in je eigen autoriteit te staan
Levenskracht te activeren en te stromen
Jouw Innerlijke delen te onderzoeken.


En verder krijg je nog meer inzicht in je eigen innerlijke delen in jezelf door middel van Voice Dialoque en Sandplay (blok 2). Ook door het weekend familieopstellingen in blok 3 zul je inzicht krijgen in bepaalde stukken of patronen in jouw familie. 

 

Nadat je alle blokken hebt voldaan ontvang je het certificaat dat je de Basisopleiding voor Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling hebt afgerond.
Je kunt hiervoor maximaal 1 dag missen. Je krijgt de mogelijkheid om in een andere groep dagen in te halen, mocht je een keer een weekend niet kunnen.

Na de Basisopleiding kun je verder met de Healingopleiding en/of CMD Basisopleiding (Communiceren met Dieren).
Het niveau van de opleidingen is MBO-Niveau.

Ja! Ik wil mij inschrijven!