Instituut voor Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling
 
 Levenskracht, Leven, Voelen, Genieten, Loslaten, Ruimte maken, Balans, Essentie, Kern, Aarden, Bewustzijn, Patronen loslaten. Wat Verlang jij?... 

Healing of Merlijn healing voor jouw liefdevolle dier

Healing voor jouw liefdevolle dier

Het kan voor een dier heerlijk zijn om een healing te ontvangen. Het is wel zeer belangrijk dat er eerst wordt afgestemd of het wel aan de orde is dat een dier een healing kan ontvangen. Dieren zijn pure wezens en kunnen zelf prima aangeven wat goed voor ze is. Je kunt ervan verrast zijn dat ze soms een heel ander inzicht kunnen geven. 

Ook tijdens een healing kunnen dieren prima aangeven wat wel en niet goed voor ze is. Voor en tijdens een healing van een dier wordt er met het wezen van het dier afgestemd wat het dier nodig heeft. Er zal niets gebeuren van wat het dier niet zou willen. Omdat dieren prima zelf kunnen aangeven wat ze nodig hebben ofwel, wat het wel of niet kan hebben.  Dieren staan dicht bij de aarde en zijn pure wezens. 

Verder kan elk dier, elk levend wezen een healing ontvangen. Het maakt dus niet uit wat voor dier het betreft. De toegankelijkheid en welwillendheid kan per dier wel verschillen. Elk dier, wat voor soort het ook is, is op zichzelf een individu, naast dat het verbonden is met andere dieren, de aarde en het universum.

Wanneer een healing bij je dier?
Wanneer zou je een healing kunnen laten doen bij jouw dier? Je zou een healing kunnen laten doen wanneer je het idee hebt dat jouw dier uit balans is. Een reden dat een dier uit balans kan zijn geraakt, is wanneer het erg geschrokken is van iets, of een ingrijpende operatie heeft gehad waardoor het lichaam in de war is geraakt. Misschien merk je dat jouw dier gevoelig is voor harde geluiden of emoties van jou. Dieren zijn vaak loyaal aan de (menselijke) eigenaar en gaan vaak emoties dragen. Het kan zelfs zo zijn dat dieren zoveel emoties gaan dragen dat ze er ziek van kunnen raken. Dieren kunnen bijvoorbeeld vetbulten krijgen, ophopingen die energieverstoring veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat energie gescheiden blijft van de eigenaar en het dier. Hoe lief het ook bedoelt is, we zouden toch niet willen dat ons dier ziek wordt doordat het een emotie van een ander mens of dier gaat dragen?

Zoals gezegd, dieren zijn van nature loyaal. Honden en katten, maar ook de eigenaren hebben de neiging om verbindingen te maken op bepaalde chakra's. Bijvoorbeeld het eerste chakra, welke staat voor veiligheid en leven (dus ook voor angst en onveiligheid in het leven). Of het tweede chakra, de chakra van emoties, sensualiteit en seksualiteit. Het overnemen of dragen van emoties of veiligheid van een ander (mens of dier), is voor beiden niet wenselijk. Dieren (dit geldt voornamelijk voor huisdieren) zijn in deze maatschappij echter afhankelijk van mensen voor verzorging en de fundamentele behoefte van eten. Dus wat doen honden, katten maar ook paarden als hun baasje niet goed in het vel zit? Gestrest, angstig of onrustig is? Dan reageren ze daarop. Het kan zelfs zijn dat ze bepaalde emoties of energieën gaan dragen. Resulterend op uiteindelijk de lichamelijke uitingen ervan of zichtbare gedragspatronen. Honden zijn bijvoorbeeld een ster in het spiegelen van hun eigenaren. Vaak hoor je de hond dan denken, Ja, iemand moet toch zorgen dat het gezien wordt? Want de energie mag weer stromen en dat doet het nu niet. 

Wanneer een healing bij jou en je dier?
Het kan dus zijn dat niet alleen je dier maar ook jij een healing nodig kan hebben. De verbindingen schoon te maken, of soms zelfs op te kunnen ruimen en in het nu te zetten. De energetische blokkades weer stromend te maken, en de energie te scheiden van zowel de eigenaar als het dier. Een hartverbinding, van hart tot hart, zonder oordeel, zonder overtuigingen en zonder dat hier iets tegenover hoeft te staan, is neutraal voor zowel de eigenaar als het dier. Elk in de eigen energie, levend in liefde, oordeelloosheid en vrijheid. Zonder dat beiden emoties, gevoelens of energieën van de ander hoeft te dragen. Ieder mag de eigen doelen, emoties, of lichamelijke blokkades voor zichzelf accepteren, leven en loslaten. Hoewel dit niet altijd zelf lukt, ook niet bij een dier, kan een healing heerlijk zijn om ruimte te maken.

 

Bij een healing wordt gekeken naar wat er schoongemaakt kan worden om de liefdevolle verbinding in het volle zijn met elkaar te kunnen leven. Er wordt zowel bij de eigenaar als het dier gevraagd aan het hogere zelf wat er schoongemaakt en opgeruimd kan worden en hoe er meer ruimte kan worden gemaakt.

Een healing van een dier of jou en je dier kan ook op afstand plaatsvinden. Het is ook mogelijk om hiervoor langs te komen met het dier. In sommige situaties gaat de voorkeur hiernaar uit, wanneer het dier energetisch moeilijk te bereiken is. Indien dit van toepassing is, zal dit worden aangegeven. Een healing bij een dier kan afwisselend van een half uur tot een drie kwartier duren. Een healing van jezelf en je dier kan misschien iets langer duren.

 

Het ontvangen van een healing brengt de energie weer in beweging en maakt ruimte. Ruimte om weer verder te kunnen gaan. De energetische blokkades zullen weer gaan stromen. Het kan soms aan de orde zijn dat er meerdere healingen nodig zijn bij jou en je dier. Dit zal dan worden aangegeven. Verder is het belangrijk om te weten dat een healing geen magische toverstaf is, met andere woorden, na het ontvangen van een healing betekent dit niet dat hetgeen waar jij of je dier tegenaan loopt ineens opgelost is. Zoals eerder aangegeven, geeft een healing ruimte om weer verder te kunnen gaan, maakt energieën die vastzitten, weer stromend, en ruimt oude energieën op als dit aan de orde is. Het helpt om te groeien, voor je dier of jezelf in relatie met jouw dier.


 

Merlijn healing voor jouw Dier

Een Merlijn healing is ook mogelijk om bij dieren te laten doen. Het kan effectief zijn op meerdere trillingen. Zeker op het moment dat er nog oude verhalen van dit leven of een ander leven zijn die opgeruimd mogen worden. Ook als een dier een traumatische ervaring heeft opgelopen, kan dit effectief zijn. Evenals een healing bij dieren kan een Merlijn healing alleen gedaan worden als er ook toestemming is van het dier. Dieren zijn pure wezens en kunnen van zichzelf prima aangeven wanneer ze een healing nodig hebben. Dus ook een Merlijn healing.

Deze Merlijn healing kan ook gedaan worden op afstand. Het dier hoeft niet in directe bijzijn te zijn van de healer die de energie geleid. Er wordt verbinding gemaakt vanuit het hart naar het dier. Deze verbinding wordt energetisch gemaakt. Het is wel belangrijk dat het op een moment gebeurt dat de hond rust heeft. Dus ga geen actieve dingen ondernemen met het dier, wanneer het dier een Merlijn healing ontvangt. Ook niet direct na de healing.


Wil jij een Healing of Merlijn healing voor jouw dier? Je kunt je dan via deze pagina inschrijven of via contact een afspraak maken.
Ben jij geïnteresseerd om zelf te leren healen of readen van jouw dier of meerdere dieren, kijk dan ook eens bij de cursus communiceren met dieren.