Instituut voor Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling
 
 Levenskracht, Leven, Voelen, Genieten, Loslaten, Ruimte maken, Balans, Essentie, Kern, Aarden, Bewustzijn, Patronen loslaten. Wat Verlang jij?... 

KIV Instituut voor Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling

Leven vanuit je kern, in verbinding met jezelf, in verbinding met anderen (mensen of dieren). Het ultieme van zijn, de verbindingen voelen, of juist de blokkades voelen in je lichaam, je pad voelen en kunnen leven, met alles wat er is.  Levenskracht stromen. Leven, genieten en plezier hebben.

Elk mens, elk wezen, individueel heeft zijn, haar of de eigen trilling. Wat is nu jouw energie? Jouw trilling? En wat is nu de energie of trilling van een ander? Kun je de energie van dieren voelen? Wat zijn de verschillen? Hoe werkt vermengen van energie? En hoe kun je energie scheiden zodat je jezelf niet verliest?

...KIV Nodigt Jou Uit...

KIV nodigt je uit om in verbinding te gaan met jezelf en jezelf te voelen. Jouw innerlijke landschap te onderzoeken en in verbinding met jezelf te zijn,  met oordeelloosheid, vrijheid, en liefde. Vanuit jouw volwassen zelf, je bewuste ego, te voelen. De innerlijke delen in jezelf, de kindstukken, de kwetsbaarheid en hoe je hiermee om kunt gaan en jezelf hierin vol liefde kunt omarmen. Nodig jezelf uit om van dualiteit naar eenheid te groeien.
Van Dualiteit naar Eenheid
We leven in een tijdperk waarin we ons steeds meer spiritueel en aards ontwikkelen. 

De meesten onder ons hebben wel eens van yin en yang gehoord, Chinese termen die de twee tegengestelde krachten symboliseren waar heel het universum van doordrongen is. In China zijn yin en yang al eeuwenlang bekend, en is het zelfs vrij normaal om er in het dagelijks leven rekening mee te houden. Wij Westerlingen schenken daarentegen nog weinig of geen aandacht aan dualiteit. Jammer, want het principe speelt een belangrijke rol bij onze geestelijke ontwikkeling.

Dualiteit als beginsel wil zeggen, dat wij bij alles in de zichtbare vormenwereld geconfronteerd worden met polariteiten: begin en einde, voorspoed en tegenslag, zwart en wit, oost en west, zomer en winter, eb en vloed, vroeg en laat, links en rechts, ingang en uitgang, hier en daar, en ga zo maar door. De mens is eveneens een dualistisch wezen. Hij bezit een linker en rechter hersenhelft, gevoel en verstand, en leeft bij de gratie van in -en uitademing. Hij kent leven en dood, gezondheid en ziekte. Zelfs onze emoties en gedachten zijn dualistisch. Liefde en haat, vreugde en verdriet, goed en kwaad, sympathie en antipathie, aantrekken en afstoten, staan tegenover elkaar en wisselen elkaar af. We zijn dik of dun, rustig of druk, positief of negatief ingesteld, introvert of extrovert. We kunnen winnen of verliezen, en vaak is het alles of niets.

Dualiteit vormt nu nog de basis van de manifeste wereld. Zelfs de bijbel schenkt er aandacht aan. Om precies te zijn waar het onderwerp thuishoort, namelijk in het boek Genesis. Dus aan het begin van de schepping.

Op nogal symbolische wijze wordt er verteld dat God achtereenvolgens hemel en aarde, licht en duisternis, dag en nacht, zon en maan, man en vrouw, Adam en Eva schiep. Daarmee aangevend dat polariteiten zich in alle facetten van het leven hadden geïnfiltreerd, hetgeen noodzakelijk was om de formatie (de schepping van de zichtbare wereld van beelden en vormen) verder uit te kunnen bouwen.

Zoals opgemerkt, oefent dualiteit invloed uit op onze geestelijke ontwikkeling, en het is hierdoor dat met name godsdiensten, filosofische en spirituele stromingen zich voor het onderwerp interesseren. Dualiteit is immers tegengesteld aan eenheid, dat wil zeggen aan eenheids -of goddelijk bewustzijn. Wil de mens goddelijk bewustzijn realiseren, dan zal het ervaren van polariteit plaats mogen maken voor eenheid, wat neerkomt op een omvangrijk en diepgaand proces van transformatie en bewustwording.
....even voorstellen....


Ons team

Martine Marleen

Martine Marleen

Eigenaresse, Docent, in Intuïtieve ontwikkeling, Healing, Reading, Healing en Reading met Dieren, TAO, Therapeut in Voice Dialoque en Transformatie Psychologie.

Over “Net zoals de natuur landschappen heeft, hebben wij een innerlijk landschap met prachtige “schatten” erin om te ontdekken en te LEVEN,” verteld Martine Marleen. “ Het is voor mij een waar leerproces geweest, en nu nog steeds, om hierin te groeien. Volledig te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn wezenlijke zelf ten volste te leven. Ik blijf leren van mezelf en van anderen. Mijn passie is andere mensen te inspireren en te begeleiden om ook (weer) in verbinding te gaan met de eigen kern en vanuit het hart, bewustzijn te leven. Ik gun elk ander persoon net zo’n mooi leerproces of, nog mooier! Om diens innerlijke schatten (weer) te doen leven. De levenskracht te stromen, meer bewustzijn te creëren en in stilte te kunnen zijn. Dikke knuffel en hopelijk tot ziens!”

Rene

Rene

Assistent Basisopleiding, Healingopleiding, Readingopleiding. Coach en Chakra Therapeut. Acces Bars, Reiki 1 en 2. Healer en Reader.

Over "Hallo! Ik ben Rene , en ik heb in de loop van de jaren diverse trainingen - opleidingen gedaan op het gebied van intuïtief voelen." Verteld Rene. "Hierbij heb ik veel geleerd over energie , hoe dit werkt en stroomt en ook niet kan stromen. Dat je energie kan voelen bij anderen en iemand daar ook mee kan helpen wanneer de energie niet stroomt ,vaak veroorzaakt door vast gezette emoties in het energiesysteem. Ik heb het meeste geleerd over mezelf en waar mijn energie niet zo lekker stroomde , en wat mijn patronen en overtuigingen waren waardoor ik niet vanuit mezelf heb geleefd, maar er net naast zat waardoor ik leefde wat er van me werd verwacht door anderen of de maatschappij. Door de trainingen ben ik meer mezelf geworden ,ik kan nu voelen vanuit mijn hart naar mezelf en naar anderen en leef nu veel meer vanuit mijn hart , en kan daardoor veel beter voelen wat ik wil ,waardoor ik trouw blijf aan mezelf en dus ook sneller mijn grenzen aan kan geven. Ik voel niet meer zo gevangen of beperkt ik voel me zo veel vrijer in mijn dagelijkse leven. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig als assistent mogen mee lopen met basis en healing groepen en ik vind dit echt heel erg leuk om te mogen doen ,niet alleen om te leren van mijzelf ,maar ook door anderen over mijzelf."

Karin

Karin

Assistent, Reader en Healer Acces bars, Energetisch Coach

Over "6 jaar geleden ben ik begonnen aan een reis door mezelf. Ik begon aan de basisopleiding intuïtieve ontwikkeling. Ik heb geleerd terug te komen in mezelf en te voelen. Wauw, dacht ik toen, wat is het leven mooi als je echt in verbinding bent met jezelf, hier en nu. Op dit moment ben ik bezig met de cursus familie opstellingen. Je kunt mij tegenkomen als assistent bij KIV. Ik gun eenieder de mooie reis, waarin je jezelf weer terug vindt, in het hier en nu!"

Kevin

Kevin

Assistent, en administratief Afgestudeerd Reader en Healer. Ondersteunende werkzaamheden, waaronder administratie, en website.

Over "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in intuïtieve ontwikkeling en energie werk." Verteld Kevin. "In het verleden heb ik hier ook meerder cursussen in gevolgd. Sinds ik Marleen ken leer ik steeds meer concrete oefeningen die makkelijk in het dagelijks leven toe te passen zijn. Dit maakt het voor mij leuker om te blijven onderzoeken en te oefenen om mezelf verder te ontwikkelen. Nu ondersteun ik KIV bij randzaken zoals admistratie, wat grafische vormgeving en waar eventueel nog meer ondersteuning nodig is."

 Mijn lichaam is mijn tempel Hoe vaak stromen we eigenlijk? Hoe vaak maken wij beslissingen vanuit rationeel denken en niet op basis van ons gevoel? Iemand zei eens: "mijn lichaam is mijn tempel"

...en dat is eigenlijk ook zo. Jouw lichaam geeft boodschappen aan jou, meer dan je denkt. Dit noemen we somatisch of somatiek. Reacties op gevoelens of energieën van buitenaf, maar zeker ook van binnen. Om een voorbeeld te noemen in de somatiek, iemand die een keer een rot ei heeft gegeten in het verleden, kan in het vervolg, bij het ruiken van een ei, ineens misselijk worden, en door het reactief vermogen worden herinnerd aan die keer dat deze persoon dat rotte ei heeft gegeten. Waardoor deze persoon steeds bij het ruiken van eieren hieraan wordt herinnerd en geen eieren meer wil eten omdat hij misselijk wordt.

Hoe mooi kan het zijn als je daar meer bewustzijn over kunt krijgen en weer te voelen wat je lichaam je aangeeft? En refererend naar de persoon in dit voorbeeld, die ervaring zou kunnen loslaten in je lijf, die reactieve herinnering?

Door weer te gaan stromen met energie in je lichaam, kun je jouw bewustzijn steeds meer terug nemen

Iedereen heeft het in zich om weer te gaan stromen, de energie weer in je lichaam te laten stromen, schoonmaken en op te ruimen. Contact te maken en in verbinding te gaan met jouw kern. Het weer herkennen van je bewustzijn. Een mooie bijkomstigheid is de ontwikkeling van je intuïtieve vermogen. Hoe meer je in verbinding bent met jezelf, hoe meer je leert vertrouwen op jouw innerlijke intuïtie. 

 Wees jezelf met alles wat je bent
Bij KIV wordt je uitgenodigd om te zijn, met alles wat je bent. Vrolijk, blij, gelukkig, vreugdevol maar ook boos, woedend, verdrietig of angstig. De uitnodiging is om het er te laten zijn, het te accepteren en wanneer het aan de orde is, los te laten of te transformeren waardoor er ruimte ontstaat om verder te kunnen gaan met jouw reis, jouw pad wat je hier komt verwezenlijken. Ook wanneer je al een opleiding, cursus of workshop gevolgd hebt in Intuïtieve ontwikkeling. Jouw groeiproces gaat ook dan verder en soms loop je ook weleens even vast. KIV ondersteunt jou in in jouw groei proces. Loslaten om ruimte te maken voor nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten, misschien wel juist een nieuw begin, of een ander begin. Vaak is het de weerstand of de emotie die jouw groeiproces hierin tegen houd, of een gebeurtenis uit het verleden. Het kan ook een innerlijke stem zijn die continu roept "dat gaan we niet doen", of "dat ben je niet waard".  Geef jezelf de ruimte om dit te laten zijn, te onderzoeken en accepteren. Het samensmelten van polariteiten, ruimte maken en loslaten brengt je naar je centrum, naar je kern. Het is vaak niet zwart-wit, het een of het ander. Jouw gevoel kan dit (onbewust) anders geprogrammeerd hebben, misschien vanuit een oud stuk, veiligheid, of controle. 

Als je niet op tijd naar de signalen in je lichaam luistert, dan kan het zijn dat je ziek kan worden, pijnlijke klachten zoals (rugpijn, pijn in de knieën of schouwders) of zelfs zover dat je een burn-out kunt krijgen, of oververmoeid raakt. Hoe fijn is dat als je dat kunt voorkomen door te luisteren naar jouw lichaam, jouw tempel.

 In verbinding met dieren
Dieren zijn pure wezens, weten wat onvoorwaardelijke liefde is en oordelen niet. In verbinding zijn en communiceren met dieren gaat gepaard met veel respect. Dieren hebben een sterke verbinding met de aarde en andere natuurwezens. Hoe mooi is het van een dier te leren, vanuit  oordeelloosheid, vrijheid en liefde. Elk dier op zich heeft zijn, haar of de eigen trilling en is een prachtig wezen. We kunnen op verschillende manieren veel van dieren leren. KIV nodigt je hierin uit op ontdekkingsreis te gaan. Je kunt jouw dier beter leren kennen en/of in verbinding gaan met dieren, insecten of andere natuurwezens. Dieren hebben een lagere trilling dan de mens en hebben een sterke verbinding met de aarde. Wil jij graag meer leren over en met dieren? Kijk dan eens naar de opleiding CMD.