Instituut voor Intuïtieve en Innerlijke ontwikkeling
 
 Levenskracht, Leven, Voelen, Genieten, Loslaten, Ruimte maken, Balans, Essentie, Kern, Aarden, Bewustzijn, Patronen loslaten. Wat Verlang jij?... 

Reading voor jouw liefdevolle (huis)dier

Bij een reading van een dier vraagt de reader aan de ziel ofwel het hogere zelf van het dier wat het te vertellen heeft. Ook als je een vraag hebt aan jouw dier, kun je die stellen. Wat heeft het dier nodig?  Wat zou het dier graag willen? Of waar zitten energetische blokkades? Maar ook, waar wordt jouw dier gelukkig van? Waarin wordt jij gespiegeld? Welke verbindingen zijn er tussen jou en je dier? En waarom? 

 

Hoe werkt een reading van jouw liefdevolle (huis)dier?
Bij een reading van een dier vraagt de reader aan de ziel van het dier wat het te vertellen heeft. Ook als je een vraag hebt aan je dier, kun je die stellen. De reader stelt in feite deze vraag aan de ziel ofwel het hogere zelf van het dier. Wat heeft het dier nodig? Wat zou het dier graag willen? Of waar zitten energetische blokkades? Maar ook, waar wordt jouw dier gelukkig van? Wat eet jouw dier graag en wat doet jouw dier graag? Ook kan er gekeken worden naar waarom jou dier bij jou terecht is gekomen. Waarin wordt jij gespiegeld? Welke verbindingen zijn er tussen jou en je dier? En waarom? Wat er in de weg zit om verder te groeien of tot elkaar te kunnen komen.

 

Door te luisteren wat de ziel van jouw dier te vertellen heeft, krijg je een stuk bewustwording en inzicht hierover. Je kunt er dan verder mee aan de slag gaan. Dieren zijn wijze en pure wezens en kunnen heel goed aangeven wat zij zelf nodig hebben, en wat er nodig is om de relatie tussen jou en je dier te neutraliseren.

Dit betekent ook dat er stukken kunnen worden gelezen over jou. Om hierin een voorbeeld te benoemen, als er gekeken wordt naar, waarom honden vaak reageren en/of de mens spiegelen. Honden zijn in deze maatschappij afhankelijk van de mens. En als de mens, ofwel het baasje, zich niet goed voelt, dan reageert de hond hier vaak op. De hond is loyaal naar de mens, omdat het pure wezens zijn, en ze weten maar al te goed dat wanneer jij niet goed in je vel zit, dit invloed kan hebben op het welzijn van het dier. De hond is daarom vaak in de praktijk een mooie spiegel van wat er gebeurt. Het komt daarom regelmatig voor dat er ook kwetsbaarheden, of patronen van de eigenaar van het dier aan de orde komen tijdens een reading. Juist om deze verbinding met elkaar (jij en je liefdevolle huisdier) schoon te maken en/of op te ruimen. Een hartverbinding is hetgeen wat mag zijn. Bij andere verbindingen staat er vaak iets tegenover (zoals bijvoorbeeld veiligheid, verzorging, of dragen).

Heb jij een huisdier en heb je vragen waar je graag een antwoord op wenst te ontvangen? Misschien ben je benieuwd waar je (huis)dier zich mee bezig houdt, is het dier tevreden met de leefomgeving, het voer en het wandelen? 

Reading van meerdere dieren
Ook voor een kudde paarden, of roedel honden kun je een reading aanvragen. Merk je disbalans op in jouw kudde of roedel? Is er geen harmonie of een verstoring? Of is er niet eerder balans geweest? Kunnen huisdieren het niet met elkaar vinden? Je kan een reading laten doen om de dynamiek en harmonie te lezen. Wat speelt er nu daadwerkelijk af? 

Om een voorbeeld hierin te noemen, iemand vroeg om een reading van een kudde paarden. Uit deze reading kwam het volgende. Het ene paard hield afstand, het andere paard uitte zich gefrustreerd naar andere paarden, door te bijten, waarschuwen of de oren naar achteren te doen.  En er waren twee onderdanig paarden die eveneens afstand hielden maar niet in verbinding gingen. Kortom er was geen harmonie.  Tijdens de reading, toen de paarden gehoord werden, gingen alle paarden, op één na, liggen. Ze waren zo blij dat ze gehoord werden. Er werd geluisterd. Ze hadden een stem. Ze kwamen tot rust. Inhoudelijk vertellen we hier niet over wat er uit de reading is gekomen. Dit is persoonlijke informatie. Het voorbeeld geeft desalniettemin hoe een verlichting het al niet kan zijn dat er een stukje bewustzijn bij de eigenaressen was gekomen over wat er nu daadwerkelijk speelde. Deze verlichting was voelbaar en ook zichtbaar. 

Vermissingen van dieren
Het kunnen terugvinden van vermiste dieren op energetisch gebied, door er verbinding mee te maken, is nietaltijd voldoende om het dier daadwerkelijk terug te kunnen vinden. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat dieren anderscommuniceren dan dat wij dit doen. Een dier kan bijvoorbeeld niet communiceren (energetisch) ik zit nu bij de supermarkt om de hoek onder een auto in deze straat (naam) van deze wijk (naam). Een dier kan wel laten zien, aanwijzingen geven waar het zit door de omgeving te beschrijven of te laten zien. Mits het dier gevonden wil worden. Wij hebben namelijk ook enkele keren meegemaakt dat sommige dieren niet gevonden wilden worden. Dan kun je alles proberen, maar zul je geen antwoord krijgen of wordt er misleid. Als een dier wel gevonden wil worden, kan het diverse dingen aangeven. Of dit voldoende is om een dier mee terug te kunnen vinden, is dus nooit te zeggen.

Veel gestelde vragen van eigenaren van vermiste dieren is, kun je mij zeggen of mijn dier nog wel leeft? In dit antwoord kan onduidelijkheid zijn. Eén van de redenen is bijvoorbeeld dat het niet altijd duidelijk te voelen is of te zien is wanneer een dier overleden is. Dieren die overleden zijn, hebben een andere trilling dan dieren die leven. Dat kan heel duidelijk voelbaar zijn. Echter weten sommige dieren niet altijd dat ze overleden zijn, en kan het zijn dat de trilling dan evengoed hoger is, nog. Dit is vaak bij dieren die zijn aangereden, of soms bij dieren die in slaap of coma overlijden. Wellicht kun je je voorstellen, na deze informatie dat er dus verschillende mogelijkheden zijn, maar toch ook weer niet, en dat kan de onzekerheid die je hebt als liefdevolle eigenaar wanneer jouw dier vermist is, niet altijd helpen. Als je graag een reading wenst, staan wij hiervoor natuurlijk open. Wij doen wat wij kunnen vanuit liefde voor jouw dier. Wij vragen er echter rekening mee te houden dat je een antwoord kunt krijgen die je niet altijd verder kan helpen. 

Reading van jouw liefdevolle dier in een moeilijke periode
Of wens je in een moeilijke periode van jouw en je huisdier graag begeleiding en samen met je huisdier keuzes te maken. Je kunt hierbij denken aan keuze voor voer, keuze voor benodigde hulp of je kunt hierbij ook denken aan ondersteuning wanneer je afscheid moet gaan nemen van jouw huisdier wanneer er geen andere mogelijkheid meer is dan afscheid nemen. Samen mooie herinneringen delen? Samen energie uitwisselen en de laatste wens van je huisdier volbrengen. Nog een keer naar het strand, nog een keer dat ene spelletje waar je dier dol op is? Vaak worden er bij het afscheid nemen allerlei kwetsbaarheden in jezelf aangeraakt, het is heel verdrietig om afscheid te moeten nemen, niet alleen omdat het dier je altijd vanuit onvoorwaardelijke liefde en oordeelloosheid er voor je is geweest, maar ook het schuldgevoel kan hierbij naar boven komen: heb ik wel voldoende mijn best gedaan? Had ik niet eerder moeten handelen? Vraagstukken waarbij je vast kunt lopen en antwoorden wenst.

 Dieren zijn pure wezens, weten wat onvoorwaardelijke liefde is en oordelen niet.  Het is belangrijk, maar voor ons niet meer dan normaal, dat communiceren met dieren met veel respect gaat.


Wil jij een reading van jouw dier ontvangen? Dan kun je via de pagina contact een afspraak maken of je kunt je inschrijven.
Heb jij interesse in het zelf leren lezen van jouw (huis)dier? Check dan de pagina voor Workshop Dieren en Energie of de cursus communiceren met dieren. In de agenda tref je de data hiervoor aan.


Gedicht:
  The Greatest Gift

I Always knew this time would come,
From the very first time our eyes first met.
How I Loved you then! How I love you now!
I made a promise then and I keep that promise now.
You will not suffer from a pain that will not heal,
You will not know the loss of a life remembed, now gone.
It's for me alone to make this decision,
The price for the bright joy and pure laughter
You Brought me during the time we shared.
I am the only one who can decide when it is time.
When my hope dies, and my fears ride high.
Just whenI need you most, I must let you go.
It's for you alone to tell me when you are ready,
For without your guidance, I will not know
When to lay my grief, my guilt, my anger,
My sorrow and my selfish heart aside
And give you the last gift, the greatest gift.
Your eyes will speak to mine, and i will know.
The pain of this moment is excruciating.
Tears stream down my face in a river of sorrow,
And my heart drowns in a pool of grief.
For you have spoken and I have listened.
And Unlinke other decisions I have made,
This one brings no relief, no comfort, and no peace
For if there's one thing I have learned,
Unconditional love had a condition after all.
I must be willing to let you go when you speak to me.
I must accept my pain so you can be free of yours.
Go easily now, go quickly now,
Do not linger here, it is time for you to leave.
Go find the ones who have gone before you.
You are free to leave me now, free to let your spirit soar,
I pray I will find comfort in mij memories,
In the dark and lonely days ahead.
I cannot say I will not miss you, I cannot say I will not cry,

For only my tears can heal my broken hart.
But I promise you this, as long as I live, you wil live
Alive in my mind, forever in my heart.
And this will be mij greatest gift, 
Sending you away.
Is this the measure of my unconitional love,
For only the greatest love can say
Good-bye. Go find the rainbow brigde
We 'll meet again.
Loving you is the greatest gift of all
(auteur: Karla Bertram - 1996)