KIV Instituut
Kern In Verbinding

Astraal Lichaam

Als je in bed ligt, droom je wel vaker? En heb je het idee dat je rondreizen maakt of ergens rond hangt? Of misschien ben je als kind op stap geweest met jouw astraal lijf. Het Astraal lichaam is verbonden met ons etherlichaam. Ons etherisch lichaam is verbonden met ons fysieke lichaam. In het Astraal lichaam bevindt zich de blauwdruk van jouw bestaan. Zelfs van vorige levens. Ook is het Astraal lichaam een opslagplaats voor alles wat niet gevoeld wilt worden.

Een deel van het Etherlichaam is het astrale lichaam. Tijdens de slaap vindt er meestal een uittreding plaats van het astrale lichaam. Vaak is de uittreding (nu) nog niet bewust bij de meeste mensen. Doordat een deel van het etherlichaam (de verbinding tussen ons fysiek en astraal lichaam) door het astrale lichaam wordt meegenomen, is er meestal geen geheugen meer over deze uittreding. Dit is eveneens een bescherming voor het lichaam. 


Polariteiten

Omdat we leven in een wereld van polariteiten , krijgt ons lichaam vanuit ons denken en voelen nogal wat tegenstrijdige impulsen te verwerken, waarvan het (meestal) 's nachts in ieder geval even verschoond blijft. Soms niet. Soms krijgen we er iets van mee. Denk aan dat je wakker wordt en het gevoel hebt een marathon gelopen te hebben. Of heel druk gehad te hebben, maar er niets meer van te herinneren.


Wanneer er sprake is van veel polariteiten, en dissociatie van innerlijke delen die in polarisatie zijn, dan kan dit zich uiten in heftige dromen, nachtmerries (zoals achterna gezeten worden, of demonische energieën). Of zelfs tot knarsetanden, slaapapneu, slecht slapen, trappelen in bed. 


Reizen

Ons astrale lichaam reist buiten het lichaam naar diverse astrale gebieden waar het zich toe aangetrokken voelt. Daar dienen zich weer diverse mogelijkheden aan. Maar ook als we thuisblijven in het lichaam, dienen zich deze fasen aan. De meest bekende fase is de droom, waarin we bezig zijn via symbooltaal dagavonturen te verwerken. 

Het astraal lichaam doet nog meer....

Heb jij jezelf of andere mensen weleens horen zeggen: "dat heb ik geparkeerd" of... "naast me neergezet". Zeker bepaalde situaties of emoties. Denk aan verlies. Laten we alvast benoemen dat "het parkeren" van een energetische of emotionele blokkade", absoluut niet hetzelfde is als het accepteren, doorvoelen en loslaten. Terugkomend op het astraal lichaam, is het astraal lichaam juist vaak datgene waar het dan geparkeerd wordt. Of de aura. En, het gaat dan niet alleen om dit leven, maar om al je levens. Het astraal lichaam is dus eigenlijk heel rijkelijk, helpend, en een fijn lichaam waarin je iets kunt opslaan als je het niet wilt voelen. Als je leert hiermee samen te werken, te reizen, en vooral energetisch schoon te maken, te helen, ook van andere levens, dan is dit een fantastisch bewustzijn in jezelf.  Je kunt je eigen dromen helder meemaken. Je kunt vragen stellen, en je astraal lichaam vragen antwoorden te halen uit andere werelden. En nog veel meer. 


Basisopleiding

Het werken, leren herkennen en schoonmaken van en met jouw astraal lichaam is een onderdeel van de basisopleiding. Het is belangrijk dat je al beschikt over een bepaalde veiligheid in jezelf.  Daarom wordt dit onderdeel pas in blok 3 van de basisopleiding gegeven. In de andere blokken ben je continue in je eigen energetisch lijf aan het schoonmaken, in verbinding te zijn met de aarde, je lichaam, energetisch lichaam tezamen met je wezen. Indien je dit bepaalde bewustzijn niet hebt, dan kan het best angstig zijn als je niet weet wat je kunt of moet doen. Sommige mensen onderschatten dit ook enorm. Er zit namelijk niet voor niks een bescherming op, dat je vaak niet meer weet wat je gedaan hebt, als je wakker wordt. Het is een andere wereld. Of eigenlijk zijn het andere werelden.  In de basisopleiding zit daarom een veilige opbouw.


Toch bemerken wij dat er een enorme behoefte is om hier wel een bewustzijn over te krijgen. Het hoeft niet eng te zijn, en je kunt het op een veilige manier leren. Hoewel het risico natuurlijk wel blijft. Kun je tijdens de workshop in veiligheid proeven hoe het is om verbinding te maken met jouw astraal lichaam tijdens deze workshop. Je leert ook hoe je jouw astraal lichaam kunt schoonmaken. Energie kunt terughalen. En oude verhalen kunt loslaten. Na de workshop heb je wat meer bewustzijn over jouw astraal lichaam. 


Als je je inschrijft voor deze workshop neem je verantwoordelijkheid over jouw eigen leerproces. Wanneer je toch tegen problemen aanloopt, kun je uiteraard een afspraak maken voor een persoonlijke sessie en/of begeleiding. Of kan het aan de orde zijn om toch de veilige basis in jezelf te creëren door bijvoorbeeld de basisopleiding te volgen. Twijfel jij of je deze workshop zou kunnen doen? Neem dan contact met ons op via het vragen formulier. Dan maken we een belafspraak.

Inschrijven


E-mailen
Bellen