KIV Instituut
Kern In Verbinding

Workshop Boosheid

Introductie

Boosheid, wat is nu boosheid, woede, agressie?

We weten wel wat het is, maar hoe werkt dat nu eigenlijk in ons lijf? En waarom mocht (en soms nog mag) dit niet geleefd worden in onze huidige maatschappij? Waarom is ons geleerd dat er voor boosheid geen plaats is? Dat doe je niet! Dat hoort niet zo! Doe even normaal! Je bereikt er niets mee als jij je zo gedraagt!


Dat laatste is ergens ook wel zo, als je iemand uitscheld omdat je je zin niet krijgt, zul je daarna vermoedelijk nog steeds je zin niet krijgen en het erger gemaakt hebben dan het is. Maar ja, he, het zit er wel....en kwam er zomaar uit...als een vulkaan...


Vulkanische uitbarsting

Dus toch is het gevoel er wel. En als we het maar lang genoeg oppotten, ontstaat er zoiets als een vulkanische uitbarsting op het moment dat jij getriggerd wordt met die volle emmer. En je schreeuwt, en je scheld, en je wordt rood, en krijgt het warm... Misschien maak je wel dingen stuk, of ga je ergens mee slaan. De vraag is dan of je ermee bereikt hebt, wat je wilde bereiken? Of juist iets stukgemaakt door een ruzie?


Of niet voelen van Boosheid?

Misschien ben jij wel juist een ster geworden in het niet voelen van boosheid. Je hebt afstand gedaan van deze emotie omdat het niet zo hoort in de maatschappij. Je hebt dat daar ergens op een wolk neergezet. Alleen dan als het getriggerd wordt, kun je uit de pan schieten.
Gaat het daarmee stromen? Nee...wordt die emmer alleen maar voller? of die wolk alleen maar groter? Ja... dus werkt het....Nee....de trigger wordt waarschijnlijk alleen maar sneller geraakt ofwel het lontje wordt steeds korter totdat er weer zo'n uitbarsting komt.....
Bij kinderen noem je dat woede aanvallen. Nou, ja, ouders en volwassenen kunnen dat ook hebben hoor!
Nooit boos?


Sommige mensen kunnen ook roepen dat ze niet of nooit boos zijn. Echter hoor je aan de manier van praten en de stemverheffing dat het wel de energie van boosheid is. Diegene wil het alleen niet horen dat het zo is. Dit is ook een manier van verstoten. Als je doet alsof het er niet is, dan is het er niet. Alleen werkt dit patroon op een gegeven moment niet zo goed meer. Het komt dan soms als een boemerang naar je terug.

Over je grenzen laten gaan?
Als je teveel over je grenzen bent gegaan bij jezelf, of je hebt een ander teveel over je grenzen heen laten gaan, dan raak je geïrriteerd. En als je er dan niets aan doet, wordt je vanzelf boos, of woedend. Misschien heb je wel een diepe agressie in jezelf.


Wat kun je doen met jouw Boosheid?

Boosheid laten stromen....

Hoe fijn zou het zijn, als je die emmer eens leeg kan laten lopen, als je dat wolkje eens opruimt? Zodat het geen vulkanische uitbarsting meer hoeft te zijn. Sterker nog, dat je gewoon nee kunt zeggen, zonder dat je boos hoeft te worden. Je grenzen aangeeft zonder dat hier dingen voor stuk gemaakt hoeven te worden.


Fundament

Boosheid is een belangrijk fundament in onze emoties. In je boosheid zit namelijk bijvoorbeeld ook je kracht, je grenzen aangeven, Leven! Voelen, en wie weet wat er nog meer bij jou in verstopt zit! Als jij deze emotie verstoot, verstoot je een deel van jezelf. En zoals de energetische kracht van de magneet, komt het als een boemerang net zo hard weer terug. Hoe harder je het weggooit, hoe harder het terugkomt, en vaak onverwachts en/of ongecontroleerd.


Laat je Boosheid in Veiligheid stromen
Voel jij je aangetrokken tot deze informatie? Dan is de workshop Boosheid zeker iets voor jou!

Wat kun je verwachten tijdens de workshop?
Je krijgt deze workshop leerzame oefeningen mee hoe jij kan omgaan met jouw boosheid.
Zeker ook, als je er niet bij komt, of als je het lastig vindt om jouw boosheid te voelen.
De workshop nodigt ook uit om deze boosheid er te laten zijn in alle veiligheid en zachtheid, en indien dit aan de orde is een stukje los te laten.


We gaan verschillende oefeningen doen, waarin je leert je eigen boosheid te triggeren, erin te gaan, en in alle veiligheid en zachtheid te laten stromen, zodat het kan gaan bewegen (zodat het niet meer op een wolkje hoeft te zitten) en losgelaten kan gaan worden. Je leert voelen wat je doet met boosheid en wat je er vervolgens mee kunt doen, om het weer los te kunnen laten. Door deze oefeningen kun je in alle veiligheid je boosheid laten stromen, zonder dat je hier iemand mee hoeft te kwetsen. Het gaat immers om jouw emmer leeg te laten lopen.


Mooie Bijkomstigheid
Hoe meer je de emmer leeg laat lopen, hoe makkelijker je kunt gaan voelen wat jouw grenzen ook al weer zijn. Je kunt dan beter voelen waar jouw grens ligt en daarnaar leren handelen. Je zult ook sneller gaan voelen wanneer je emmer weer gevuld wordt. En dan wordt het weer tijd om even een oefening te doen!


Praktische Informatie
Check de agenda voor data.
Start: 10:00 uur
Eind: 17:00 uur
Kosten: € 75


Locatie: Vreekesweid 12, Broek op Langedijk.


Inschrijven
 
E-mailen
Bellen