KIV Instituut
Kern In Verbinding

Over KIV Instituut

Kern in Verbinding

Leven vanuit je kern, in verbinding met jezelf, in verbinding met anderen (mensen of dieren). Het ultieme van zijn, de verbindingen voelen, of juist de blokkades voelen in je lichaam, je pad voelen en kunnen leven, met alles wat er is.  Levenskracht stromen. Leven, genieten en plezier hebben.

 

 


Klik Hier voor Korte filmpjes en krijg een impressie van het KIV Instituut


Energiewerk
Elk mens, elk wezen, individueel heeft zijn, haar of de eigen trilling. Wat is nu jouw energie? Jouw trilling? En wat is nu de energie of trilling van een ander? Kun je de energie van dieren voelen? Wat zijn de verschillen? Hoe werkt vermengen van energie? En hoe kun je energie scheiden zodat je jezelf niet verliest?

Onze doelstelling
Vanuit liefde, oordeelloosheid, vrijheid en veiligheid nodigen wij mensen uit terug op hun eigen levenspad te komen. En, of weer in verbinding met de kern te zijn. Vooral wanneer je jezelf (onderweg) bent kwijtgeraakt. Maar ook wanneer je al iets gedaan hebt in Intuïtieve en Innerlijke Ontwikkeling, want jouw leerproces gaat verder.

Onze uitnodiging
Het KIV Instituut nodigt je uit om (weer) in verbinding te gaan met jezelf en te voelen. Tezamen met jouw innerlijke delen in jezelf, waaronder de kwetsbaarheid, de wijsheid, de innerlijke kracht, en meer. En hoe je hierin balans kunt krijgen. Je eigen essentie te voelen en te leren stromen. Het ontwikkelen en/of leren vertrouwen op je intuïtie is een mooie bijkomstigheid.


Ervaringsgericht
Elke opleiding is ervarings- en praktijk gericht. Door middel van meditaties, visualisaties, lichaamswerk, voice dialoque en transformatie psychologie, dansen, tekenen, familie opstellingen, groei je zowel lichamelijk als spiritueel.


Bewustzijnsverruiming. 

In verbinding zijn met jezelf en anderen. Gegrond zijn. In je lijf zijn. Het samensmelten van polariteiten, creëren van balans, ruimte maken, en loslaten. Het brengt je dichter in je centrum. In je kern.


Bewustzijnsverruiming. In verbinding zijn met jezelf en anderen. Gegrond zijn. In je lijf zijn. Het samensmelten van polariteiten, creëren van balans, ruimte maken, en loslaten. Het brengt je dichter in je centrum. In je kern.


In deze opleidingen sta jij als student centraal in jouw ontwikkeling en groeiproces.Van Dualiteit naar Eenheid

We leven in een tijdperk waarin we ons steeds meer spiritueel en aards ontwikkelen.


De meesten onder ons hebben wel eens van yin en yang gehoord, Chinese termen die de twee tegengestelde krachten symboliseren waar heel het universum van doordrongen is. In China zijn yin en yang al eeuwenlang bekend, en is het zelfs vrij normaal om er in het dagelijks leven rekening mee te houden. Wij Westerlingen schenken daarentegen nog weinig of geen aandacht aan dualiteit. Jammer, want het principe speelt een belangrijke rol bij onze geestelijke ontwikkeling.


Dualiteit als beginsel wil zeggen, dat wij bij alles in de zichtbare vormenwereld geconfronteerd worden met polariteiten: begin en einde, voorspoed en tegenslag, zwart en wit, oost en west, zomer en winter, eb en vloed, vroeg en laat, links en rechts, ingang en uitgang, hier en daar, en ga zo maar door. De mens is eveneens een dualistisch wezen. Hij bezit een linker en rechter hersenhelft, gevoel en verstand, en leeft bij de gratie van in -en uitademing. Hij kent leven en dood, gezondheid en ziekte. Zelfs onze emoties en gedachten zijn dualistisch. Liefde en haat, vreugde en verdriet, goed en kwaad, sympathie en antipathie, aantrekken en afstoten, staan tegenover elkaar en wisselen elkaar af. We zijn dik of dun, rustig of druk, positief of negatief ingesteld, introvert of extrovert. We kunnen winnen of verliezen, en vaak is het alles of niets.


Dualiteit vormt nu nog de basis van de manifeste wereld. Zelfs de bijbel schenkt er aandacht aan. Om precies te zijn waar het onderwerp thuishoort, namelijk in het boek Genesis. Dus aan het begin van de schepping.


Op nogal symbolische wijze wordt er verteld dat God achtereenvolgens hemel en aarde, licht en duisternis, dag en nacht, zon en maan, man en vrouw, Adam en Eva schiep. Daarmee aangevend dat polariteiten zich in alle facetten van het leven hadden geïnfiltreerd, hetgeen noodzakelijk was om de formatie (de schepping van de zichtbare wereld van beelden en vormen) verder uit te kunnen bouwen.


Zoals opgemerkt, oefent dualiteit invloed uit op onze geestelijke ontwikkeling, en het is hierdoor dat met name godsdiensten, filosofische en spirituele stromingen zich voor het onderwerp interesseren. Dualiteit is immers tegengesteld aan eenheid, dat wil zeggen aan eenheids -of goddelijk bewustzijn. Wil de mens goddelijk bewustzijn realiseren, dan zal het ervaren van polariteit plaats mogen maken voor eenheid, wat neerkomt op een omvangrijk en diepgaand proces van transformatie en bewustwording.


Meer Informatie Energiewerk

 

....en dat is eigenlijk ook zo. Jouw lichaam geeft boodschappen aan jou, meer dan je denkt. Dit noemen we somatisch of somatiek. Reacties op gevoelens of energieën van buitenaf, maar zeker ook van binnen. Om een voorbeeld te noemen in de somatiek, iemand die een keer een rot ei heeft gegeten in het verleden, kan in het vervolg, bij het ruiken van een ei, ineens misselijk worden, en door het reactief vermogen worden herinnerd aan die keer dat deze persoon dat rotte ei heeft gegeten. Waardoor deze persoon steeds bij het ruiken van eieren hieraan wordt herinnerd en geen eieren meer wil eten omdat hij misselijk wordt.


Hoe mooi kan het zijn als je daar meer bewustzijn over kunt krijgen en weer te voelen wat je lichaam je aangeeft? En refererend naar de persoon in dit voorbeeld, die ervaring zou kunnen loslaten in je lijf, die reactieve herinnering?


Door weer te gaan stromen met energie in je lichaam, kun je jouw bewustzijn steeds meer terug nemen.


Iedereen heeft het in zich om weer te gaan stromen, de energie weer in je lichaam te laten stromen, schoonmaken en op te ruimen. Contact te maken en in verbinding te gaan met jouw kern. Het weer herkennen van je bewustzijn. Een mooie bijkomstigheid is de ontwikkeling van je intuïtieve vermogen. Hoe meer je in verbinding bent met jezelf, hoe meer je leert vertrouwen op jouw innerlijke intuïtie.
Wees jezelf met alles wat je bent


Bij KIV wordt je uitgenodigd om te zijn, met alles wat je bent. Vrolijk, blij, gelukkig, vreugdevol maar ook boos, woedend, verdrietig of angstig. De uitnodiging is om het er te laten zijn, het te accepteren en wanneer het aan de orde is, los te laten of te transformeren waardoor er ruimte ontstaat om verder te kunnen gaan met jouw reis, jouw pad wat je hier komt verwezenlijken. Ook wanneer je al een opleiding, cursus of workshop gevolgd hebt in Intuïtieve ontwikkeling. Jouw groeiproces gaat ook dan verder en soms loop je ook weleens even vast. KIV ondersteunt jou in in jouw groei proces. Loslaten om ruimte te maken voor nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten, misschien wel juist een nieuw begin, of een ander begin. Vaak is het de weerstand of de emotie die jouw groeiproces hierin tegen houd, of een gebeurtenis uit het verleden. Het kan ook een innerlijke stem zijn die continu roept "dat gaan we niet doen", of "dat ben je niet waard".  Geef jezelf de ruimte om dit te laten zijn, te onderzoeken en accepteren. Het samensmelten van polariteiten, ruimte maken en loslaten brengt je naar je centrum, naar je kern. Het is vaak niet zwart-wit, het een of het ander. Jouw gevoel kan dit (onbewust) anders geprogrammeerd hebben, misschien vanuit een oud stuk, veiligheid, of controle.

Als je niet op tijd naar de signalen in je lichaam luistert, dan kan het zijn dat je ziek kan worden, pijnlijke klachten zoals (rugpijn, pijn in de knieën of schouwders) of zelfs zover dat je een burn-out kunt krijgen, of oververmoeid raakt. Het kan zelfs lijden tot een ziekte of chronische ziekte. Hoe fijn is dat als je dat kunt voorkomen door te luisteren naar jouw lichaam, jouw tempel.


Ga naar Opleidingen


E-mailen
Bellen