KIV Instituut
Kern In Verbinding

Readingopleiding

De Readingopleiding bestaat uit 18 weekenden (zaterdag en zondag). 

 


Praktijk- en ervaringsgericht
Elke opleiding vanuit het KIV Instituut is ervarings- en praktijk gericht.
In de Readingopleiding wordt er veel aandacht besteed aan jouw groeiproces en vooral praktijkgericht (ervaringsgericht) werken.
Zodat je voldoende vertrouwen opbouwt in jezelf, en/ of daarna je eigen praktijk op te kunnen starten (indien dit voor jou wenselijk is).


Jaarprogramma

Je leert zelfstandig, zuiver en neutraal een reading geven op verschillende systemen, waaronder:

 • Aura 
 • Chakra's
 • Energieverstoringen
 • koorden
 • Programmatie
 • Contracten
 •  Gidsen
 • Vorige Levens
 • Akasha
 • (Overlevings)patronen
 • Overtuigingen
 • Telepathische kanalen
 • Tapes
 • Vertrouwen
 • Het alarmsysteem
 • Gronding
 • Mannelijke en vrouwelijke energie
 • Ruimtes 
 • Reading op afstand
 • Reading op ringen (Aarde en Kosmos)


Eerste 5 weekenden
De eerste 5 weekenden leer je de basis van het geven van een reading. Tussentijds oefen je niet op anderen van buitenaf, totdat wij dit aangeven. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat.


Tijdens de Reading opleiding leer je niet alleen zelf een reading te geven, je ontvangt ook readingen. Jouw proces gaat hierin daarom ook verder. Je gaat een laag dieper in jezelf.


Verhelderend inzicht voor jezelf
Door te luisteren wat jouw ziel je te vertellen heeft, krijg je een stuk bewustwording hierover. 


Het is een continue reflecterend en diepgaand proces die jij in jezelf aan gaat. Ook omdat je continue readingen ontvangt. Je gaat een nieuwe diepere laag in jezelf aan en omdat je reeds de tools hebt uit de Basis en Healing, kun je jezelf hierin dragen. Natuurlijk zijn er ook een docent en assistenten aanwezig om jou in dit proces te ondersteunen, en zeker wanneer het even zelf niet lukt.


 Jouw proces gaat verder en je raakt weer een laag dieper om oude overtuigingen of patronen los te laten of als je nog een koord hebt naar een van je ouders die jou ervan weerhoudt om een bepaalde stap te gaan zetten. Als het aan de orde is om daarop schoon te maken (met een kleine healing) dan zal dit ook tijdens de reading gedaan worden. 


Je komt dichter in je kern. Dichter bij hetgeen waar het om gaat. Wat er nodig is om te veranderen naar datgene wat jij verlangt. Je verhoogt jouw trilling en bewustzijnsniveau tijdens deze opleiding.


 Het kan ontzettend verhelderend zijn als dit naar jouw bewustzijn wordt getild. Dus nogmaals jouw proces gaat verder! Ontvang het met open armen en gun jezelf deze fantastische maar vooral verhelderende opleiding.


Ziel/ Wezen
Wij besteden veel zorg en aandacht in het leren communiceren met jouw wezen, jouw ziel en dat van de ander. Wanneer je leert communiceren met de wezen of ziel van een ander, terwijl je in jezelf blijft en in verbinding blijft met jezelf, dan kun je op een zuivere, neutrale manier een reading geven aan de persoon die tegenover je zit. Het wezen of ziel van deze persoon is een puur wezen en kan prima aangeven wat deze persoon nodig heeft om verder te kunnen groeien of die stap te zetten die nodig is. Daarom is het ook belangrijk dat je leert te herkennen wanneer er sprake is van programmatie van bijvoorbeeld familie, of andere wezens (soms overleden of uit vorige levens) die graag proberen de weg te wijzen. Vaak goed bedoelt, maar helaas niet hetgeen deze persoon nodig heeft om verder te kunnen groeien. Sterker nog het groeiproces kan daardoor ook tegen worden gehouden. Dit gebeurt dan vaak onbewust bij die persoon.


Praktijk- en Ervaringsgericht
Readen op zichzelf  kun je heel snel leren. Desalniettemin is het vaak dat je jezelf  in de weg gaat zitten, gaat twijfelen, of niet durft.
Je leert te vertrouwen op jezelf. Je angsten door te ademen. Los te laten wat nodig is. Juist hier is ruimte voor. Hoe meer jij groeit, hoe meer jij je kunt ontwikkelen in een stevige, zelfverzekerde reader. Wij besteden daarom veel aandacht aan jouw leerproces. Praktijk- en ervaringsgericht werken is een belangrijk onderdeel. Je mag vertrouwt raken met hetgeen je doet.

Daarnaast gaat jouw proces ook weer een laag dieper. Je wordt continue ook zelf gelezen. Er is de mogelijkheid en ruimte voor om jouw proces aan te gaan en los te laten wat oud is. Verder is het een diepe verkenningstocht in jezelf. En leer je wat je kunt doen wanneer je vastloopt, of niks ziet, of, wanneer je een match hebt.  Het is dus mooie bijkomstigheid dat jij ook jouw eigen "trukendoos"  nog meer leert kennen en vooral wat je hieraan kunt doen om verder te kunnen.


Intensief
Het is een intensieve opleiding waarin je de diepte in gaat. Ben jij bereid, en durf jij om jezelf helemaal te laten zien aan jezelf?
Tot in je kern, in verbinding te gaan met wie jij in wezen bent?


Praktische informatie

De weekenden zijn een volle zaterdag en zondag (van 10:00 tot 17:00 uur).


Je dient tijdens de opleiding minimaal 3x mee te doen aan een Zomer en/of Kerst Special (open ochtend) om te readen.


Kosten opleiding
De kosten voor het hele jaar bedragen € 3.500,- (2023).
Termijnbetalingen in overleg.


Lunch/ eten
Tijdens deze dagen eten we in de middag gezamenlijk in de kantine.
Iedereen neemt wat lekkers mee om te delen met elkaar.
Er is een koelkast en opwarmplaat aanwezig.


Na het eten is er nog event tijd voor een wandeling of ontspanning.

Kom je van ver?

Je kunt ervoor kiezen om in het weekend vlak in de buurt te overnachten. Hotel Jules in Heerhugowaard ligt slechts op 10 minuten rijden afstand . Of Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard.  Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Bed en Breakfast in de buurt .


Certificaat
Nadat je de Readingopleiding met succes hebt afgerond, ontvang je een certificaat en ben je Reader. Je kunt dan zelfstandig readingen geven en een eigen praktijk beginnen indien je dit wenst.
Je kunt maximaal 1 dag missen. Je krijgt de mogelijkheid om in een andere groep dagen in te halen, mocht je een keer een weekend niet kunnen.


Hoe gaat het verder?
Na de Readingopleiding kun je verder met de Readingopleiding Advanced. Mocht je  interesse hebben in Energetisch werken met dieren, kun je de  CMD Healing/Readingopleiding volgen (Communiceren met Dieren).


Toelating
Het niveau van de opleidingen is MBO-Niveau.

Je kunt de Readingopleiding volgen wanneer je met succes de Healingopleiding hebt afgerond.

Voorwaarden
De algemene voorwaarden zijn van toepassing voor alle opleidingen, workshops en individuele sessies.


Waarom  dien je eerst de Basisopleiding en Healingopleiding gevolgd te hebben?
In de Basisopleiding leer je eerst jezelf ontdekken en jouw patronen. Inzicht en de tools te ontvangen om dit bij jezelf te kunnen blijven doen. Het leven is immers een groeiproces. Je leert jezelf te helen.  In je eigen ruimte te kunnen blijven en in verbinding met de aarde te kunnen zijn. In de Healingopleiding leer je wederom jezelf te helen, in een diepere laag van je energiesysteem. Tegelijkertijd leer je anderen vanuit neutraliteit een healing te geven vanuit je hart, in verbinding met jouw eigen healingstroom en in verbinding met de aarde. Wanneer je jezelf dit eigen hebt gemaakt, ben je er klaar voor om de Readingopleiding te kunnen volgen.


Het is  een ervaringsgericht en praktijkgerichte opleiding. Het gaat er niet om dat je het weet met je hoofd, of begrijpt in je hoofd. Het gaat erom dat je lijf het begrijpt en dat elke cel in je lijf kan stromen, en voelen. Voelt hoe het is om gegrond te zijn, voelt hoe het is om in je eigen ruimte te kunnen blijven, en voelt wat er met jou gebeurt wanneer andere energieën in jouw systeem aanwezig zijn. Voelt wat jij hiervan kunt leren.....enzovoorts. Dit is een groeiproces. Die jij aangaat tijdens deze opleidingen. 


Inschrijven


E-mailen
Bellen